Caroline Leaf - Mieti ja syö ollaksesi fiksu

Hinta: 43,00 e
Lue lisää »

Tervetuloa Ilomantsin Helluntaiseurakunnan kotisivuille!


SEIMEN LAPSI


Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa.

Ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa.

Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti.

Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle:

Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.

Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa."

Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat:

"Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!"   Luuk. 2:7-14


Saamme mennä ajassa kauas taaksepäin, aina 1000-luvulle asti, löytääksemme varhaisimmat todisteet siitä perinteestä, jota nykyään kutsumme jouluseimeksi. Silloin Jeesuksen syntymään liittyviä tapahtumia kuvasivat useimmiten elävät eläimet ja ihmiset. Jouluna v. 1223 rakennettiin ´Betlehem´ metsikköön Greccion kylässä vajaan sadan kilometrin päässä Roomasta. Siellä haluttiin tehdä eläväksi ensimmäisen jouluyön tapahtumat. Luolaan vietiin eläinten seimi ja aitoa tunnelmaa lisäsivät vielä härkä ja aasi. Monien mielestä juuri tämä perinne oli meidän päiviemme jouluseimien edeltäjä. Elävästä joulukuvaelmasta siirryttiin vähitellen keskiajalla seimiasetelmiin, joissa oli paikallaan pysyvät hahmot. Vanhin tunnettu seimiryhmä laitettiin esille Santa Maria Maggioren kirkkoon Rooman ulkopuolella v. 1291.

Onneksi Jeesus ei jäänyt pieneksi seimen lapseksi, vaan hän kasvoi ja täytti sen tehtävän, minkä Taivaan Isä oli hänelle antanut. Nimittäin Hänen piti kärsimän meidän syntiemme tähden ja kuolla, jotta meillä olisi iankaikkisen elämän toivo.

”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään joka Häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” Joh. 3:16

Anna Jeesukselle sijaa joulussasi ja elämässäsi. Antaisit hänelle mahdollisuuden ”kasvaa aikuiseksi” eikä jäädä vain pieneksi seimenlapseksi ja näyttää, mitä hän on sinun puolestasi tehnyt. Ehkäpä saisit silloin huomata, että Jeesus ei olekaan pelkkä joulukoriste vaan joulunsanoma on todellinen. Eikä se ole riippuvainen siitä, onko ympärilläsi jouluna paljon ihmisiä vai vietätkö joulua yksin. Sillä se joulun juhlittu lahja; rakkaus, onkin jotain vielä suurempaa kuin äidin ja isän rakkaus tai ystävät.

Joulun sanoma on Jumalan rakkaus sinua kohtaan. Hän rakastaa sinua niin paljon, että antoi ainoan poikansa syntyä maailmaan, kärsiä ja kuolla, ettet sinä joutuisi kadotukseen vaan saisit iankaikkisen elämän.

Jumala siunatkoon sinua ja elämääsi! Siunattua Joulunaikaa ja Hyvää Uutta Vuotta 2018!

________________________________________________

USKOONTULON AAKKOSET:

A Tunnustat tarvitsevasi Jeesusta

Kukaan ei tule Taivaallisen Isän luo kuin Jeesuksen kautta. Hän kuoli sovittaakseen syntimme. Hän nousi kuolleista ja elää ollakseen sinun Vapahtajasi.

B Tunnustat rikkomuksesi Jumalalle

Jokainen ihminen on rikkonut Jumalaa vastaan. Voimme pelotta tunnustaa virheemme Herralle, sillä Jeesus on syntisten ystävä. Voit rukoilla vaikka seuraavin sanoin:" Rakas Jeesus, tiedän että olen rikkonut Sinua vastaan ja tehnyt syntiä. Uskon, että olet kuollut minun puolestani ja että olet sovittanut syntini. Tahdon antaa koko elämäni sinun hallintaasi ja pyydän syntejäni anteeksi niitä katuen. Ole minun Herrani ja Vapahtajani."

C Kun uskot Jeesukseen, pelastut

Uskoontulo ei ole tunteen, vaan uskon asia. Raamattu sanoo:" Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra ja sydämmestäsi uskot, että Jumala on herättänyt Hänet kuolleista, olet pelastuva." Room. 10:9

D Tutustu Raamattuun ja toisiin uskoviin

Lue Raamattua päivittäin ja opettele henkilökohtaisesti tuntemaan, millainen Jeesus todella on, mitä Hän sanoo ja mikä on Hänen tahtonsa. Etsi uskovia ystäviä, joitten kanssa voit jakaa löytösi. Jumalan tahto on, että löydät itsellesi hengellisen kodin, jossa voit kasvaa ja vahvistua hengellisesti.


-OLET TERVETULLUT KAIKKIIN TILAISUUKSIIMME-